Відомі серед фахівців організації, які тестують та оцінюють антивірусне програмне забезпечення та регулярно публікують звіти у загальному вільному доступі, оприлюднили результати своїх останніх досліджень. Як виявилось, продукти “Лабораторії Касперського” показали найвищі результати, ніж засвідчили високий рівень своєї інформаційної безпеки.

Відповідно до незалежної організації AV-Comparatives, яка проводила тестування за підсумками 2014 року, “Лабораторія Касперського” потрапила до двійки лідерів, які отримали найбільшу кількість сертифікатів Advanced+, і стала володарем сертифікату Top Rated. Крім цього, Kaspersky Internet Security зібрала золоті сертифікати від Best Overall Speed і File Detection, і срібні сертифікати від Malware Removal, Proactive Malware Detection і Real-World Protection.

За підсумками регулярного тестування Bi-Monthly Certification від дослідницької лабораторії AV-Test, яке проводилось у листопаді-грудні 2014-го та в січні-лютому 2015 року, Kaspersky Internet Security, Kaspersky Internet Security для Android та Kaspersky Internet для бізнесу отримали максимальні бали у всіх номінаціях (Usability, Performance, Protection) та отримали сертифікати AV-TEST Certified та AV-TEST Approved. Це значні показники, якщо взяти до уваги кількість існуючих захисних рішень і те, скільки Kaspersky залишається лідером ринку захисних рішень.

Результати масштабних досліджень Online Banking/Browser Security Certification та MRG Effitas 360 Assessment & Certification Programme, опубліковані тестовою організацією MRG Effitas, оприлюднили блискучі результати для продуктів Лабораторії Касперського.

Перше дослідження складалося з трьох тестів, спрямованих лише на тестування рівня захисту від фінансових загроз, які оцінювали здатність виявляти шкідливі програми, визначали якість захисту комп'ютера від витоку платіжних даних та рівень опору на впровадження “чужорідного” коду у процеси браузера.

У межах другого дослідження 360 Assessment змоделювало дії типового користувача, який відкривав посилання з вірусом, завантажував файл, зберігав його та запускав. Kaspersky Internet Security увійшов до трійки продуктів (з 14 учасників), які за 24 години ліквідували шкідливий код та його наслідки, і виявив майже максимальний відсоток виявлення шкідливих програм (99,8%).

Тестування VB100 Windows 7 SP1 64-bit і VBSpam Comparative Review від компанії Virus Bulletin надали Kaspersky Internet Security та Kaspersky Small Office Security сертифікати VB100, що свідчить про стовідсоткове виявлення шкідливого ПЗ та безперервне. Більше того, Kaspersky Security для Linux Mail Servers став щасливим володарем сертифікату VBSpam+ за швидку та повну ідентифікацію спаму без жодного помилкового спрацьовування.

PCLS, китайська тестова компанія, опублікувала підсумки Android Malware Detection Test, що проводився у січні 2015 року. За результатами цього дослідження, Kaspersky Internet Security для Android виявився найкращим рішенням для виявлення шкідливих програм (99,6%).

Продукти “Лабораторії Касперського” протягом 2014 року брали участь у 93 дослідженнях, у 51 з яких вирвалися на перші місця, а у 71% тестувань увійшли до TOP-3. Великі цифри говорять самі за себе та спрощують життя користувачам, для яких інформаційна безпека понад усе.